Supă cremă de linte

Ingrediente necesare:

  • 250g linte înmuiată (min4h)
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 ceapă medie
  • O jumătate țelină mică
  • Sare fără iod
  • Chimen (1/2 linguriță)
  • Turmeric (un vârf de linguriță)
  • Oregano (un vârf de linguriță)
  • 1 frunză busuioc proaspăt
  • Ardei iute (1/4 dintr-un ardei mic, fără semințe)

Mod de preparare:

  1. Se lasă lintea la înmuiat, timp de 4-5 ore.
  2. Se curăță legumele: morcovul, pătrunjelul, păstârnacul, țelina și ceapa. Se taie în bucăți potrivite pentru a fierbe ușor.
  3. Se pun la fiert împreună cu lintea (aprox 20-25 de minute).
  4. Se lasă puțin la răcit. Cât sunt încă călduțe, se procesează în blender alături de  condimentele menționate*.

Poftă sănătoasă!

 

*Cantitatea de condimente poate varia în funcție de preferințe.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *