, , ,

Sucul de ridichi

Acest suc se extrage din frunze și rădăcini, însă trebuie ca întotdeauna să fie consumat în asociere cu alte sucuri, deoarece consumat singur dă reacții mult prea puternice. În amestec cu sucul de morcovi, elementele chimice combinate ajută la restabilirea tonusului membranelor mucoase ale organismului. Este folosit cel mai eficient la aproximativ o oră după consumul de sos de hrean. A avut ca efecte calmarea și vindecarea membranelor și curățirea organismului de mucusul pe care l-a dizolvat sosul de hrean. În același timp, a ajutat la regenerarea și refacerea membranelor mucoase care au revenit la starea lor normală.

Aproape o treime din conținutul natural al ridichilor este reprezentat de potasiu, în vreme ce în restul de două treimi, mai mult de o treime este reprezentată de sodiu. Conținutul de fier și magneziu este ridicat și s-a constatat că lor li se datorează proprietățile de vindecare și calmare a membranelor mucoase.

De obicei, în majoritatea cazurilor, nu este necesar să se recurgă la intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea mucusului care poate să provoace tulburări la nivelul sinusurilor. În timp ce prin aceste intervenții chirurgicale se realizează îndepărtarea unei părți din mucusul acesta, efectele ulterioare pot să se dovedească, în cele din urmă, devastatoare. Pe de altă parte, sosul de hrean a adus în mod repetat beneficii de durată.

Formarea mucusului este rezultatul consumului unor cantități prea mari de lapte și de amidon concentrat, pâine și cereale în exces!