, , ,

Sucul de păpădie

Acest suc este unul dintre cele mai prețioase tonice. Este util pentru contracararea hiperacidității și pentru readucerea alcalinității organismului la un nivel normal. Păpădia are un conținut foarte bogat de potasiu, calciu și sodiu și reprezintă sursa cea mai bogată de magneziu și fier!

Magneziul este esențial pentru a conferi soliditate scheletului și pentru prevenirea înmuierii oaselor. O cantitate suficientă de magneziu vital organic în perioada sarcinii va ajuta la prevenirea pierderii sau degenerării dinților și va conferi fermitate și tărie oaselor copilului.

Magneziul vital organic, în combinație adecvată cu calciul, fierul și sulful, este esențial pentru geneza anumitor componente ale sângelui. Această formă a magneziului are o mare putere de revitalizare și este un constituent (în calitate de constructor) al celulelor organismului, mai ales al celor care formează țesutul pulmonar și țesutul nervos.

Magneziul vital organic poate să fie asigurat numai din plante vii și proaspete, care trebuie să fie consumate în stare crudă. Nu trebuie să confunzi această sursă de magneziu cu preparatele cu magneziu, deoarece mineralele anorganice afectează funcțiile normale ale organismului.

Toate preparatele chimice, indiferent dacă sunt sub formă de pulbere sau sub așa-numita formă lăptoasă, se concretizează prin formarea unor depozite de reziduuri anorganice la nivelul întregului organism. Deși este posibil să asigure, într-o măsură mai mare sau mai mică, rezultatele imediate care le sunt atribuite, acestea sunt numai temporare. Efectele ulterioare formării de materie anorganică în organism pot să aibă repercusiuni în viitor, cu efecte mai mult sau mai puțin devastatoare.

Magneziul organic vital, cum este cel obținut din sucul proaspăt din legume crude este un element nutritiv de o valoare inestimabilă pentru organismul omului.

Sucul de păpădie crudă obținut atât din frunze, cât și din rădăcină, combinat cu suc de morcovi și suc de frunze de napi ajută la vindecarea afecțiunilor coloanei vertebrale și a altor afecțiuni osoase și, de asemenea, contribuie la întărirea dinților, ajutând astfel la prevenirea pioreei și a afectărilor dentare.