, , ,

Sucul de fenicul

Există două varietăți de fenicul – varietatea comună, de grădină sau fenicul dulce, care este folosit mai ales drept condiment și pentru aromă și varietatea de Florența, cunoscută sub numele de Finocchio, folosită pe scară largă de italieni și de alte populații latine.

Prima varietate este clasificată în special ca plantă erbacee și nu este utilă pentru extragerea sucurilor, cu excepția cazului în care această operație se realizează sub supravegherea unui expert în utilizarea plantelor.

Varietatea de Florența în schimb, dă un suc excelent. Planta face parte din familia țelinei, însă sucul este cu mult mai dulce și mai aromat decât cel de țelină. De fapt, planta este cunoscută uneori și sub denumirea greșită de țelină-anason, dar se folosește mai frecvent denumirea Finocchio.

Sucul de fenicul este foarte valoros pentru întărirea sângelui și, prin urmare, are efecte deosebit de benefice în cazul tulburărilor menstruale. A fost folosit cu succes și individual, în acest scop, în combinație cu sucul de morcovi și sfeclă roșie.