, , ,

Sucul de fasole verde

Acest suc este benefic în special pentru diabetici. Diabetul este o afecțiune legată de dieta alimentară, care apare ca urmare a unui consum excesiv de amidon și zahăr concentrat și este agravată de consumul de carne.

S-a acceptat în mod categoric că injecțiile hipodermice cu insulină nu asigură o vindecare a acestei afecțiuni. Diabetul nu este o afecțiune ereditară. În schimb poate să fie provocată de obiceiul ereditar al consumului unor cantități excesive de carbohidrați concentrați. Alimentația sugarilor bazată pe produse făinoase, zahăr și cereale, anorganice, precum și pe laptele pasteurizat sau fiert este un factor contributiv la apariția diabetului, în special la copii și adolescenți, dar și la adulți.

Insulina este o substanță pe care o secretă pancreasul pentru a permite organismului să utilizeze într-un mod adecvat zahărul natural (nu cel de fabricație) drept combustibil pentru realizarea activităților sale. După cum am scos în evidență anterior, organismul nu poate să folosească în mod constructiv decât zahărul natural, organic, vital, pe care îl furnizează din abundență legumele și fructele. Nu poate să utilizeze, ca atare, nici amidonul, nici zahărul fabricat, ci trebuie să transforme aceste alimente în zahăr ”primar”.

Faptul că la persoanele diabetice se acumulează cantități excesive de țesut adipos este rezultatul stimulului insulinic, care nu numai că nu arde reziduurile, ci practic ajută la acumularea lor.

S-a constatat fasolea verde și varza de Bruxelles, transformate în suc, conțin elemente care îi furnizează organismului ingredientele necesare pentru insulina naturală destinată contribuției pancreasului la procesele de digestie din organism.

 

În cazul diabeticului, întreaga eliminare a amidonului sau zahărului concentrat de orice natură, și administrarea unei combinații de sucuri de morcovi, salată verde, fasole verde și varză de Bruxelles în cantitate de aproximativ doi litri pe zi, în afara unei jumătăți de litru de suc de morcovi și spanac, dă rezultate satisfăcătoare și benefice. Desigur, s-a recurs în fiecare caz la irigații de colon și clisme, în mod regulat și în funcție de necesități.