, , ,

Sucul de castraveți

Castraveții reprezintă, probabil, cel mai bun diuretic natural cunoscut omului, secretând și stimulând fluxul urinar. Pe de altă parte, mai au și alte proprietăți prețioase, ca de exemplu stimularea creșterii părului, datorită conținutului lor bogat de siliciu și sulf, mai ales în combinație cu suc de morcovi, salată verde și spanac. Conțin peste 40 la sută potasiu, 10 la sută sodiu, 19 la sută calciu, 20 la sută fosfor și 7 la sută clor.

Adăugarea de suc de castraveți în sucul de morcovi are efecte foarte benefice în cazul afecțiunilor reumatice,  care rezultă în urma retenției în organism a unei cantități excesive de acid uric. Adăugând în combinația aceasta și puțin suc de sfecla roșie, se accelerează procesul general.

Conținutul bogat de potasiu al castraveților face ca acest suc să fie foarte valoros în afecțiuni cum ar fi hiper- sau hipotensiunea arterială. La fel de util este și în afecțiunile dinților și gingiilor, cum ar fi pioreea.

Unghiile și părul au nevoie de combinația unică de elemente chimice pe care o furnizează sucul de castraveți, care ajută la prevenirea crăpării unghiilor și a căderii părului.

Erupțiile cutanate de numeroase genuri au fost ameliorate prin consumul de suc de castraveți la care s-a mai adăugat și suc de morcovi și de salată verde. În unele cazuri, completarea cu puțin suc de lucernă a ajutat la accelerarea acțiunilor combinației.