, , ,

Cum poți beneficia de efectele sucului de cartofi?

Cartofii cruzi conțin glucide naturale care pot fi ușor digerate și care, când sunt gătite, se transformă în amidon. Cartofii trebuie să fie excluși din dieta persoanelor care suferă de boli venerice, psoriazis și a celor care sunt afectate de tendințe afrodiziace. Combinația de carne și cartofi gătiți activează solanina, care este o otravă prezentă în cartofi (un alcaloid prezent în special în cartofii de culoare verzuie), și care are o afinitate deosebită pentru nervii care controlează organele sexuale; acestă substanță, împreună cu prezența cristalelor de acid uric care rezultă în urma consumului de carne, pot să provoace o iritație excesivă a acestor organe.

Pe de altă parte, sucul de cartofi cruzi s-a dovedit a fi foarte benefic pentru curățare petelor de pe piele. Această acțiune se datorează conținutului ridicat de potasiu, sulf, fosfor și clor din cartofi. Pe de altă parte, aceste elemente chimice, sunt valoroase numai în cazul în care cartoful este crud, caz în care are în compoziție numai atomi organici vitali. Când este gătit, acești atomi organici vitali se transformă în atomi anorganici și, ca atare, au o valoare cel mult redusă, dacă nu chiar nulă pentru scopurile constructive.

Cartofii cruzi, cultivați în condiții organice sunt foarte gustoși, multor oameni făcându-le plăcere și constituind fără doar și poate un aliment bun.

Sucul de cartofi cruzi s-a dovedit a fi un curățitor foarte sănătos pentru întregul organism și cu efecte foarte benefice în combinație cu sucul de morcovi.

Sucul de cartofi cruzi, combinat cu cel de morcovi și țelină, este o adevărată binefacere pentru persoanele care suferă de tulburări gastrice, nervoase și musculare, cum ar fi guta și sciatica. În aceste cazuri, consumul zilnic al unei jumătăți de litru din această combinație, la care se mai adaugă ½ L de suc de morcovi, sfeclă roșie și castraveți, a vindecat adeseori complet aceste tulburări, într-un interval de timp surprinzător de scurt, cu condiția ca din alimentația persoanei respective sp fie eliminată complet carnea, pasărea și pestele.

Unele victime ale emfizemului au fost ajutate foarte mult și chiar s-au vindecat în urma consumului de sucuri de morcovi, păstârnac și cartofi cruzi.

Cartofii dulci

CARTOFII DULCI, din punct de vedere botanic, nu au nici un fel de legătură cu cartofii obișnuiți, ”irlandezi”. Cartofii dulci conțin cu o treime mai mulți carbohidrați sub formă de glucide naturale, comparativ cu cartofii obișnuiți, de trei ori mai mult calciu, de două ori mai mult sodiu, mai mult de dublu siliciu și mai mult de patru ori clor.

Sucul extras din cartofii dulci are, prin urmare, un efect benefic general cu mult mai mare decât cel extras din cartofii obișnuiți. Trebuie să se acorde o mare atenție alegerii lor, deoarece dacă sunt loviți sau prezintă puncte stricate, care afectează rapid întregul tubercul, se depreciază cu mult mai repde decât cartofii obișnuiți, care rezistă la o manipulare neglijentă fără a avea de suferit.