, , ,

Sucul de anghinare

Această legumă, atunci când este pulverizată și presată într-un mod adecvat, poate să furnizeze un litru și jumătate de suc din doi litri de legume. Anghinarele sunt pline de elemente chimice alcaline naturale, mai ales potasiu, care reprezintă peste 50% din restul de elemente chimice minerale luate la un loc.

Anghinarea provine dintr-o specie de floarea-soarelui. Este tuberculul (o excrescență ca o umflătură sau un nod) unei specii de floarea-soarelui care crește pe suprafețe întinse în Italia, unde este cunoscută sub numele de Carciofo sau Archicioffo-Girasole. Cuvântul Girasole a fost transformat într-un cuvânt anglicizat, Jerusalem – Ierusalim – la origine însemnând pur și simplu floarea-soarelui.

În stare crudă, această legumă conține o enzimă, inulaza, și o cantitate mare de inulină. Inulina este o substanță asemănătoare amidonului, inulaza transformând-o în levuloză. Prin urmare, este un tubercul pe care diabeticii pot să îl consume fără grijă.

Sucul său este foarte benefic și plăcut la gust, indiferent dacă este consumat ca atare sau combinat cu suc de morcovi.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *