, , ,

Sucul de pătrunjel

Sucul crud de pătrunjel este cel mai puternic dintre sucuri.

A nu se administra niciodată în cantități mai mari de 30-60 grame dacă nu este amestecat cu o cantitate suficient de mare de suc de morcovi sau de alte legume crude, cum ar fi țelină, salată verde sau spanac și chiar și atunci trebuie să nu fie într-o proporție prea mare în rapot cu volumul celorlalte sucuri.

Pătrunjelul crud are proprietăți esențiale pentru metabolismul oxigenului, în menținerea parametrilor fiziologici ai glandelor suprarenale și tiroidei. Elementele chimice prezente în compoziția pătrunjelului sunt astfel proporționate încât ajută la menținerea stării de sănătate a vaselor de sănge, mai ales a capilarelor si arteriolelor. Este un aliment excelent pentru tractul genito-urinar, fiind de un mare ajutor în cazul litiazelor renale și biliare, a albuminuriei, nefritei și altor afecțiuni renale. A fost folosit cu rezultate bune și în cazul hidropiziei.

Este eficient de asemenea în cazul oricărei afecțiuni a ochilor și nervilor optici. Vederea slabă, ulcerațiile corneei, cataracte, conjuctivita, oftalmia în orice stadiu sau lentoarea pupilară, au fost toate tratate foarte eficient cu ajutorul sucului proaspăt de pătrunjel crud, în amestec cu suc de morcovi sau cu o combinație de suc de morcovi, țelină și andive.

Niciodată să nu consumi o cantitate prea mare de suc de pătrunjel deoarece concentrația sa foarte ridicată se poate concretiza prin tulburări la nivelul sistemului nervos. Consumat în combinații adecvate cu alte sucuri este extrem de benefic.

   Este utilizat foarte eficient pentru stimularea fluxului menstrual, mai ales în asociere cu sucul de sfeclă roșie sau cu o combinație de sfeclă roșie, morcovi și castraveți . Calmează și adeseori alungă definitiv crampele care apar ca urmare a neregularității ciclului menstrual, în condițiile consumului regulat al acestui suc și ale eliminării din alimentație a amidonului și zahărului concentrat.

 

Pentru mai multe rețete de sucuri citiți cartea Sucuri din legume și fructe, Ce-i lipsește organismului tău.