Raffaello – bomboane sănătoase

Ingrediente necesare:

  • 2 pumni de curmale înmuiate (minim 4h);
  • 50g migdale mărunțite (în robot );
  • Făină din semințe de floarea soarelui (obținută prin râșnirea semințelor)
  • Fulgi de cocos deshidratați
  • Pudră de carob sau cacao
  • Unt de cocos
  • Făină de cocos
  • Esență naturală de vanilie

Mod de preparare

  1. În robotul cu lamă S, se face o pastă din curmale si puțină apă, după care se amestecă cu migdalele, făina de semințe de floarea soarelui,fulgii  de cocos, 2 linguri de pudră de carob (aprox 50g) și esență de vanilie,  până se formează un amestec ce poate fi modelat sub formă de bulgărași.
  2. Faceți bulgărași ( chifteluțe) din toată compoziția și așezați-i  timp de 30 de minute la odihnă în congelator.
  3. Când timpul este aproape de final pregătim ”glazura de ciocolată”: se amestecă într-un bol cacao sau pudră de carob cu unt de cocos ( în prealabil încălzit la soare  sau adăugat foarte puțină apă călduță pentru a deveni lichid). Dacă s-a optat pentru cacao, se poate adăuga puțină miere pentru cei care nu agreează gustul ciocolatei amărui. Într-un alt bol se amestecă unt de cocos (devenit ulei) cu făină de cocos și puțină esență de vanilie.
  4. Se scot bulgărașii din congelator și se dau unul câte unul printr-unul din cele 2 boluri cu glazură, așezându-se apoi pe o farfurie acoperită în prealabil cu hârtie de copt. Aceștia fiind reci, vor întări glazura foarte repede, după câțiva bulgărași putând fi nevoie de a adăuga un strop de apă călduță sau scoaterea bolului cu glazură pentru puțin timp la soare.
  5. Până a nu se întări glazura se pot presăra deasupra migdale/nuci mărunțite, fulgi de cocos, coajă de portocală bio rasă, fistic mărunțit, etc sau se pot rostogoli buclucaș prin acestea.

Poftă sănătoasă la dulce!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *