,

Programul Dr. Norman Walker pentru o viață mai sănătoasă și mai înfloritoare

Sucurile proaspete din legume și fructe crude

Sucurile proaspete din legume și fructe crude îi asigură organismului toate enzimele vii și celelalte mijloace de detoxifiere neceare pentru un organism puternic, sănătos și capabil să lupte împotriva numeroșilor dușmani reprezentanți ai contaminării și poluării, din zilele noastre. Sistemul nostru imunitar este menținut într-o formă maximă prin consumul zilnic de sucuri din legume și fructe crude. Sucurile din legume sunt ”constructorii” organismului nostru, iar sucurile din fructe sunt factorii de curățare. Toate celulele, glandele și organele au de câștigat de pe urma unei hrăniri adecvate, pure, curate. Este reconfortant să-ți dai seama că, dacă vei consuma zilnic sucuri din legume și fructe crude, vei beneficia de toate vitaminele și mineralele care îți sunt necesare pentru a rămâne tânăr, puternic și sănătos.

De exemplu sucul de morcovi este bogat în vitaminele A,B,C,D,E,K. Preparat adecvat ajută în digestie, afecțiuni intestinale, hepatice și în menținerea structurii oaselor și dinților. Sucul de andive conține elemente esențiale pentru vedere, iar sucul de castravete are cele mai bune calități diuretice.

Merită cu prisosință să studiezi beneficiile pe care ți le poți asigura de pe urma consumului de sucuri proaspete din legume si fructe crude. Practic, merită mai multe decât ai putea crede. La urma urmelor este vorba despre viața și sănătatea ta. Poți să preiei controlul asupra propriei vieți și sănătăți, poți să te simți mai bine, să arăți mai tânăr și să te bucuri de viață mai deplin.

Păstrează-ți colonul curat

Sănătatea colonului (intestinului gros) poate să fie un indicator al stării de sănătate de ansamblu a organismului tău. Laxativele nu sunt sănătoase și cu siguranță nu constituie răspunsul adecat la constipație. Salatele din legume proaspete, fructele proaspete, verdețurile, cerealele neprocesate, împreună cu cât mai multă apă distilată îți vor menține colonul într-o stare funcțională corectă și sănătoasă. Hidroterapiile de colon realizate o dată, sau de două ori pe an, asociate cu clisme făcute acasă, asigură un mijloc optim pentru menținerea tractului intestinal în condiții optime de funcționare. Stare optimă de funcționare înseamnă să ai scaun cel puțin o dată pe zi, cu toate că în anumite cazuri idealul ar fi două sau trei scaune pe zi. Eliminarea cărnii roșii și a tuturor alimentelor procesate din alimentația cotidiană constituie o abordare la fel de importantă. Un colon curat, într-o perfectă stare de funcționare, este absolut esențial pentru o viață productivă și activă. Este important de notat faptul că atunci când colonul este sănătos și nu e blocat, eviți nenumărate afecțiuni. Deoarece colonul este un teren fertil pentru bacteriile patogene, este esențial să prevenim instalarea la nivelul colonului a condițiilor toxice. Întreținând un mediu curat și propice pentru ”bacteriile bune”, evităm ”bacteriile rele”, care sunt nocive și provoacă îmbolnăviri.

 

Bea apă pură

Organismul este dependent de apă proaspătă și curată. Mineralele, bacteriile și aditivii comerciali din apa anorganică(respectiv apele ”naturale”) sunt anorganice și nu pot să fie utilizate de către organismul omului. Vitaminele și mineralele din legume și fructe sunt organice și, prin urmare, benefice pentru sănătate. Apa distilată este, de fapt, abur condensat din nou în stare lichidă. Bacteriile, paraziții (inclusiv cryptosporidium parum, care are efecte atât de devastatoare în cazul persoanelor cu o stare de sănătate precară) sunt distruse în procesul de distilare. O serie de personalități consideră că apa distilată acționează asemnea unui ”burete” și ajută organismul să elimine toxinele etc., prin procesele normale de excreție ale organismului. Bea cât mai mult suc din legume și fructe și apă distilată.

Fă exerciții fizice în mod regulat

Te ajută să-ți păstrezi sănătatea inimii, vaselor(tensiunea arterială),un  aparat respirator puternic și un metabolism echilibrat. Mersul pe jos este cea mai bună formă de mișcare pe care o poți face. Arzi calorii și îți tonifici mușchii. În afara controlului greutății corporale, exercițiile fizice îți întăresc sistemul imunitar, alungă stresul și, datorită descărcării de endorfine, îti creează o stare de spirit foarte plăcută. Cercetările medicale recente au arătat că în timpul exercițiilor fizice, organismul descarcă mai mulți compuși chimici, dintre care unii, s-a constatat, apără organismul împotriva cancerului. O plimbare zilnică de 30 de minute este cu adevărat benefică pentru sănătate. De asemenea, reține că organismul are nevoie și de suficientă odihnă pentru a funcționa la potențialul său maxim.

Controlează-ți greutatea corporală

Controlul greutății corporale este o problemă cât se poate de reală și la ordinea zilei în rândul populațiilor din țările dezvoltate. Un exces de greutate afectează profund starea generală de sănătate. Hipertensiunea arterială, arterele colmatate și oboseala sunt doar câteva din motivele pentru care este atât de imperativă întreținerea unui greutăți corporale sănătoase pentru organism. Nu poți să ai o viață lungă și sănătoasă când corpul este forțat să se ocupe de o multitudine de dileme. Controlul greutății nici măcar nu trebuie să fie un subiect de preocupare dacă îți restricționezi consumul de alimente la salate din legume crude și la fructe, iar ca băuturi la sucurile din legume și fructe. După ce vei elimina din alimentația cotidiană carnea, grăsimile, zahărul comercial și amidonul, te vei simți cu mult mai sănătos și vei constata o amplificare a vitalității.

Elimină produsele nesănătoase

Unele dintre cele mai nocive produse alimentare consumate în zilele noastre sunt zahărul procesat, grăsimile nocive, laptele de vacă și băuturile răcoritoare. Deoarece organismul omului nu tolerează și în numeroase cazuri este chiar afectat de consumul unor asemenea produse, ar fi mai întelept nici să nu le mai consumi. Este foarte posibil ca simpla eliminare a acestor alimente sp-ți asigure o viață mai lungă și mai sănătoasă. Pancreasul, de exemplu, este atât suprasolicitat, cât și supus unor reacții nocive în cazul consumului de zahăr. În urma procesării cărnii, organismul produce cantități crescute de acid uric. Mușchii absorb mare parte din ceea ce ar trebuie să se elimine pe cale naturală, precum și produșii care apar uneori ca manifestare a unor diverse afecțiuni, cum ar fi reumatismul, nevrita și sciatica. Ar fi un gest de autoc- conservare să nu-ți forțezi sănătatea consumând alimente nocive.

Alcoolul și tutunul sunt carcinogene, traumatizează organele și amenință viața tuturor celor care consumă așa ceva. Cu toate că aceste obiceiuri rămân în continuare larg răspândite ăn lumea noastră modernă, puțini sunt oamenii care le prezintă riscurile evidente pentru sănătate, precum și efectele negative asupra duratei vieții. Pentru a trăi mai mult, mai sănătos și mai plin de vitalitate, trebuie să elimini toate aceste produse nocive din viața ta.

Alți nutrienți care joacă roluri importante de apărare pentru starea de sănătate a omului cuprind cantități cât mai mari de vitamina C, ceapă și usturoi crud. Aceste alimente asigurp propietăți foarte puternice de stimulare a imunității, acționează ca agenți de curățire foarte eficienți, sunt ușor accesibile, și ar trebui să profiși de binefacerile lor în mod curent. La modul ideal, ar trebui ca fiecare dintre noi să ne cultivăm hrana în propriul sol sănătos. Însă, această abordare, nu este o opțiune pentru marea majoritate a populației. Ceea ce este posibil în schimb este să alegi cele mai bune alimente care-ți stau la dispoziție.

Sănătatea noastră spirituală și emoțională

În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, mai este și sănătatea noastră spirituală și emoțională. Stresul, furia, resentimentele, nevoia de a ”răspunde cu aceeași monedă”, toate acestea sunt emoții negative care pot să ne pună în pericol sănătatea psihică. Infarctul de miocard, atacul cerebral, tulburările nervoase, reprezintă doar o parte din afecțiunile asociate unui asemnea stil de viață negativ. Opusul negativismului este optimismul. Râsul, forța spirituală, capacitatea de a ierta și de a uita, de a face față problemelor cotidiene printr-o atitudine de rezolvare, sunt elemente esențiale pentru ca glandele din organism să poată coopera. Sănătatea noastră fizică este dependentă de o atitudine mentală calmă și senină.

Auto-conservarea se bazează pe înțelepciune

Cunoașterea și aplicarea procedurilor auto-defensive pot contribui foarte mult la protejarea și prelungirea vieții noastre. De exemplu, la fel de înțelept este să-ți pui centura de siguranță în mașină, cum este să eviți poluanții și conservanții, de câte ori este posibil. Adoptarea și schimbarea obiceiurilor nocive de viață cu obiceiuri sănătoase este o măsură la fel de ușor de aplicat cum sunt și pregătirea unor mese mai mici și mestecarea mai îndelungată a alimentelor, atitudini pentru care întregul tău sistem digestiv îți va mulțumi. Folosește-ți înțelepciunea și vei avea de profitat din plin în sensul câștigării unei vieți mai îndelungate și a unei sănătăți înfloritoare.