Kim Chee – rețetă probiotice

Alimente necesare:

  • 1 varză verde, tăiată subțire
  • 1 morcov ras
  • 4 ardei roșii mari, tăiați subțire
  • 9 cepe verzi, feliate(păstrați baza cepei)
  • 1 ardei iute proaspăt
  • frunze de varză netăiate (după nevoie)
  • Kombu – alge marine, înmuiate (după nevoie)
  • 2 lingurițe de ghimbir tăiat
  • 90 ml apă(ce rămâne după ce înmuiați algele)
  • 1 măr, tăiat în jumătate și fără semințe
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță de Cayenne (sau după gust)

Mod de preparare:

  1. Amestecați varza, morcovul, ardeii și ceapa intr-un vas mare.
  2. Puneți ardeiul iute sau cayenne-ul, usturoiul, ghimbirul, bazele de la ceapă și apa la blender.
  3. Amestecați compoziția din blender cu cea de la punctul 1.
  4. Puneți jumătate din amestecul cu varză într-un borcan de sticlă sau de ceramică. Presați compoziția încet.
  5. Puneți mărul în mijloc.
  6. Puneți și jumătatea cealaltă de compoziție, tot timpul presând încet.
  7. Acoperiți partea de sus a compoziției cu un strat de alge kombu înmuiate.
  8. Puneți deasupra un strat de frunze de varză netăiate.
  9. Puneți o greutate deasupra. Varza va începe să fermenteze. Lăsați borcanul la temperatura camerei.
  10. Așteptați 3-5 zile.
  11. Aruncați frunzele întregi de varză, algele Kombu și mărul din mojloc.
  12. Puneți amestecul într-un recipient și păstrați-l la frigider.

 

Sursa:

Life Change Program Manual

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Alimente fermentate – Murăturile fermentate fără oțet și Kim Chee obținute din varză sunt surse excelente de probiotice. Ceea ce face ca murăturile să fie niște alimente unice, este faptul că varza, ceapa si usturoiul au un continut ridicat de sulf care inhibă creșterea bacteriilor rele, permițând în același timp creșterea bacteriilor benefice. Cu toate acestea, probioticele sunt sensibile la căldură și sunt distruse de procesul de gătire. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că alimentele fermentate nu sunt pasteurizate, iradiate sau preparate termic în vreun fel. Aș sugera, de asemenea, să alegeți numai alimente fermentate organice, pentru a reduce expunerea la pesticide toxice utilizate în agricultura convențională. […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *