,

Beneficiile consumului de MACA

Afecțiuni ameliorate de consumul de maca

În continuare, vom prezenta câteva dintre beneficiile studiate ale acestei plante. Majoritatea testelor au fost efectuate pe șoareci, dar rezultate similare s-au putut observa și printre persoanele aflate sub observație, mai ales din grupurile populaționale din Anzi, care au consumat diverse tipuri de maca.

  1. Îmbunătățirea spermatogenezei și a motilității spermatozoizilor

Maca neagră și galbenă s-au dovedit a fi responsabile de sporirea funcției reproductive la șoarecii de sex masculin, în urma testelor rezultând o mai bună motilitate a spermatozoizilor și o producție mai eficientă a lor.

  1. Hiperplazia prostatei

În ceea ce privește funcția prostatei, s-a constatat că, după ce șoarecii au fost injectați cu testosteron enantat (pentru a declanșa mărirea prostatei) timp de 21 până la 42 de zile și li s-a administrat concomitent maca roșie, s-a constatat prevenirea hiperplaziei de prostată, fără a surveni nicio schimbare în nivelul testosteronului.

  1. Reproducerea feminină și simptomele menopauzei

Deși maca nu are efecte directe asupra hormonilor, se pare că îmbunătățește șansele supraviețuirii embrionilor.  De asemenea, în rândul femeilor aflate la menopauză s-a constatat o reducere a simptomelor supărătoare precum bufeurile și dificultatea de a avea un somn de calitate. Studiile pe animale au evidențiat și un efect protectiv la nivelul sistemului osos al șoarecilor supuși ovariectomiei. Așadar, s-a luat în considerare posibilul beneficiu al plantei maca pentru femeile care suferă de osteoporoză.

  1. Funcția cognitivă

În ceea ce privește învățarea și memoria, se pare că maca neagră este cea mai eficientă, dovedindu-se eficientă în stimularea funcției cognitive și a memoriei.

  1. Tensiunea arterială și greutatea corporală

Urmărind populațiile care consumă în mod tradițional maca, s-a observat că tensiunea sistolică este mai mică în comparație cu cele care nu consumă planta. Acest fapt se poate explica prin conținutul mare de potasiu din maca, potasiul fiind un nutrient important în reducerea riscului de hipertensiune. În ceea ce privește greutatea corporală, populațiile care consumă în mod regulat maca au un indice corporal scăzut, iar starea generală de sănătate este mai bună.

 

În concluzie, se pare că această plantă utilizată de mii de ani și intens studiată în zilele noastre are un impact pozitiv asupra fertilității, memoriei, metabolismului, sănătății oaselor și a stării generale de bine a organismului, în ciuda faptului că încă nu s-au putut determina cu exactitate toate substanțele și mecanismele prin care sunt posibile aceste manifestări pozitive. Prin urmare, maca este considerată un adaptogen foarte eficient, iar cercetările privind siguranța consumului au concluzionat faptul că nu există dovezi ale unei eventuale toxicități, acest fapt fiind sprijinit și de consumul său frecvent în cadrul populațiilor din Anzi, fără efecte secundare; din potrivă chiar, cu beneficii dovedite.

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] 10 alimente pentru fertilitate Beneficiile consumului de MACA Sucul de păpădie 1 […]

Comments are closed.